06 1998 50 15 (bereikbaar 24/7) info@onderonsuitvaart.nl

Misschien sta je er niet bij stil of maakt het je niets uit. Maar zelf denk ik wel:
als ik nou mijn hele leven nooit op mijn rug lig, waarom dan als ik dood ben
tot in lengte van dagen op mijn rug?

Dat is wel gebruikelijk…maar het hoeft niet. Zowel het opbaren als het begraven kan prima op je zij. Er zijn zelfs speciale zijligging kisten op de markt, Pu rest bijvoorbeeld. Die bieden ook een beter passing voor mensen die krom gegroeid zijn of voor wie gewoon liever terug gaat naar een foetus houding.

Zonder kist

Een kist is trouwens helemaal niet meer verplicht. De wet zegt alleen dat het lichaam bedekt moet zijn wanneer het wordt gecremeerd of begraven. Als omhulling kan je bijvoorbeeld kiezen voor een wade, wol/vilt, gevlochten materiaal zoals zeegras, bamboe, rotan of wilgentenen. Uiteraard kan een lievelingsdekbedovertrek, grand foulard, (zelfgemaakt) kleed of sprei net zo goed of zelfs beter passend zijn bij de overledene.